ZAJĘCIA KULINARNE

Dla dzieci jest to pełna niespodzianek podróż w różne strony świata, podczas której poznają egzotyczne smakołyki i potrawy. Każde dziecko będzie miało okazję własnoręcznie przyrządzić potrawy a następnie je degustować . Uczniowie poznają ciekawostki kuchni oraz zasady dobrych obyczajów przy stole.

Uczestnictwo w zajęciach pozwala rozwinąć zainteresowania
kulinarne a uczniowie umiejętności tu zdobyte będą wykorzystywać w życiu codziennym.

 Zajęcia te są formą spędzania czasu wolnego, miejscem, gdzie  mogą wspólnie pracować i osiągać sukcesy kulinarne.

W planie zajęć uwzględnione zostały również zagadnienia z zakresu higieny, organizacji pracy w kuchni, zdrowego odżywiania.

Poniżej przedstawione są potrawy wykonane przez dzieci: kanapki wariacje, ciasteczka owsiane, krem z groszku, jajko w ramce, świąteczne pierniczki i wiele innych smakołyków.

Zajęcia prowadzą p. Agnieszka Strzałka i p. Agnieszka Pietrzak.